Introductie

Dordt in Cello is een tweejaarlijks muziekfestival dat zich onderscheid van andere festivals door het combineren van concerten en educatie. Om het jaar vinden er in het weekend rond Hemelvaartsdag verschillende concerten, masterclasses en workshops plaats waarin de cello centraal staat. Voor de concerten worden niet enkel concertzalen gebruikt, maar ook kerken en verschillende buitenlocaties.

In de masterclasses worden lessen aangeboden aan iedereen van beginners tot gevorderde cellisten met topdocenten, maar ook bekende solisten zoals Pieter Wispelwey. Daarnaast biedt het festival ook educatie aan op scholen om leerlingen kennis te laten maken met de cello.

Het festival heeft een permanente samenwerking met het Prinses Christina concours. Zij leveren jonge top talenten aan die als voorbeeld kunnen dienen voor de basisschoolleerlingen. Kortom, het is een muziekfestival voor jong en oud met een unieke sfeer die wordt versterkt door de prachtige locaties in Dordrecht.

laatste Nieuws Berichten

Programma Dordt in Cello 2023

Eindelijk kunnen en mogen we weer volluit een echt Dordt in Cello festival organiseren.  Een compleet festival met schoolconcerten, het educatiegedeelte en geweldige concerten. Een verrassend programma met nieuwe samenwerkingen en thema 'Cello Connecties'. Dordt in...

Lees meer
Slotconcert leerlingen in Energiehuis

Slotconcert leerlingen in Energiehuis

Op zondag 2 juni spelen leerlingen van de educatieweek een wereldpremière van Nederlands componist Max Knigge. Hij maakte speciaal voor het educatieve gedeelte van het cellofestival een nieuwe compositie. Max heeft zich laten inspireren door Escher, de afbeelding...

Lees meer

Video’s