valentijn jeukendrup

Valentijn Jeukendrup (2009) kreeg zijn eerste cellolessen in 2016 van Lenian Benjamins. In 2021 vervolgde hij zijn studie aan de Academie Muzikaal Talent (AMT) bij Monique Bartels en Matthias Naegele. Masterclasses volgde hij bij Gregor Horsch, Anastasia Kobekina en Dmitri Ferschtman en kamermuzieklessen ontving hij o.a. van Mila Baslawskaja. In april 2022 werd Valentijn geselecteerd voor een kamermuziekcursus aan de Kronberg Academy, waar hij optrad met Santiago Cañon-Valencia. In de zomer van 2022 nam hij deel aan de Musica Mundi Summer Course waar hij les kreeg van Vladimir Perlin en Jérôme Pernoo. Ook deed hij een masterclass tijdens het Allegro Vivo Festival in Oostenrijk, waar hij tevens diverse concerten gaf, en werd hij uitgenodigd deel te nemen aan een masterclass van Amparo Lacruz tijdens de Cello Biënnale 2022.

Eerste prijzen won hij zowel bij het Britten Celloconcours in 2021 als in de regiofinale van het Prinses Christina Concours in 2022. Ook was hij finalist in het Concertgebouwconcours.

In augustus 2022 was hij te horen op het Grachtenfestival in Amsterdam en trad hij live op voor Radio 4. Ook trad hij diverse malen op met zijn broer Julian in het ZOOM! Kamermuziekfestival. In oktober 2022 volgden optredens tijdens lunchconcerten in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en in TivoliVredenburg Utrecht.
In 2022 nam hij deel aan een project van de Nederlandse Bachvereniging in samenwerking met de Cello Biënnale, waarbij hij les kreeg van Lucia Swarts, optrad tijdens de Cello Biënnale en een opname maakte voor het All of Bach project, die onlangs werd uitgebracht.