Dordt in cello presenteert jong talent:

valentijn jeukendrup 

Cellist Valentijn Jeukendrup (14) won eerste prijzen bij het Prinses Christina Concours 2022, het Britten Celloconcours 2021 en de International Gustav Mahler Prize Cello Competition 2023. Tevens was hij finalist bij het Concertgebouwconcours en was hij genomineerd voor de Bunschoten Jonger Talentprijs. Hij maakte deel uit van de Fancy Fiddlers, waarmee hij veel concerten gaf in binnen- en buitenland, o.a. in het Concertgebouw en bij Podium Witteman. Hij concerteerde als solist bij het Britten Strijkorkest en trad afgelopen zomer diverse malen op in het Allegro Vivo Festival in Oostenrijk. Hij was solist in het Kinderprinsengrachtconcert van AVROTROS en trad live op voor Radio4 in het programma Podium.
Begin 2023 was hij te zien als “Jonge Held” in het televisieprogramma Podium Klassiek. Valentijn kreeg zijn eerste cellolessen in 2016 van Lenian Benjamins. Momenteel studeert hij aan de Academie voor Muzikaal Talent in Utrecht bij Matthias Naegele. Masterclasses volgde hij bij Jérôme Pernoo, Vladimir Perlin, Gregor Horsch, Mila Baslawskaia, Dmitry Ferschtman en Anastasia Kobekina, en aan de Kronberg Academy waar hij optrad met Santiago Cañon Valencia.

 

Julian Jeukendrup (16) studeert viool aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Kerstin Hoelen. Daarnaast ontvangt hij incidenteel lessen van Vera Beths. Eerder was hij leerling van Coosje Wijzenbeek en maakte hij deel uit van de Fancy Fiddlers. Hij volgde internationale masterclasses bij de Aurora Festival Summer Academy en bij stervioliste Sophia Jaffé tijdens het Allegro Vivo Festival in Oostenrijk.
Hij won prijzen bij het Prinses Christinaconcours en het Britten Vioolconcours en was diverse malen te zien op de televisie, o.a. bij Podium Witteman en in het Nieuwjaarsconcert van het NBE. Hij gaf concerten in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland, o.a. in het Amsterdamse Concertgebouw en Tivoli Vredenburg. Hij trad op als solist met het Atheneum Kamerorkest, het Britten Jeugd Strijkorkest, Schoolorkest Euterpe van het Stedelijk Gymnasium Arnhem, en Ensemble Cantico d’Archi.

Als duo traden Julian en Valentijn op tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam, het ZOOM!Kamermuziekfestival in Doesburg en in diverse concertseries. 

Jorian van Nee rondt binnenkort zijn masterstudie piano af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeert bij Frank Peters. Hij ontving masterclasses van Boris Giltburg, Elisabeth Leonskaja, Ronald Brautigam en Jan Wijn. Tevens volgde hij enkele compositielessen bij Willem Jeths. In 2013 won hij het Prinses Christina Concours en het Prinses Christina Compositie Concours. Ook won hij prijzen bij het Peter de Grote Festival en het concours van de Young Pianist Foundation. Jorian was solist bij het Residentie Orkest, Sinfonia Rotterdam en het Yehudi Menuhin Orchestra, maakt deel uit van het Audax pianotrio en was onder andere te horen op Radio 4 en te zien in De Wereld Draait Door en Podium Witteman. Jorian heeft een Bechstein-vleugel in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Kijk voor meer informatie op www.jorianvannee.nl.

Valentijn Jeukendrup

Vrijdagmiddag 19 mei 2023

Deur open 15:45 Aanvang  16:15

Trinitatiskapel, Vriesestraat 22

Julian Jeukendrup

Jorian van Nee