Vogelvrij, 

een concert onder de bomen…

De parkeerplaats bij FC Dordrecht is niet langer een kaal en grijs terrein, maar een betoverende plek waar bezoekers werden meegezogen in een mystieke wereld van bomen en noten. Abe, de verhalenverteller, spreekt met een hypnotiserende stem en neemt de bezoekers mee in een Keltisch verhaal over de bron van Nechtan. Maar het is niet alleen het verhaal dat de bezoekers betoverd, het zijn de noten die ze eten en de bosrijke omgeving waarin ze zich wanen.

De bezoekers volgen Boanna door het bos, omgeven door bomen die net zo bijzonder zijn als die uit het verhaal van Abe. Het is alsof ze zich in een sprookje bevonden. De vogelfluiter lokt hen verder het bos in, waar ze nog meer noten kunnen vinden. Maar de betovering kan doorbroken worden door muziek die de ziel raakte. En zo komt de bezoeker uit bij de cellist die Bach speelt en hen betovert met zijn muziek.

Boanna en alle andere bezoekers kunnen kiezen om van de muziek te genieten via de koptelefoon, of live. Het bomenpark heeft hen allemaal betoverd en een ervaring gegeven die ze nooit zouden vergeten. Het magische bos en de bijzondere muziek van de cellist hebben hun harten gestolen. En nu keren ze terug naar het gewone leven, met een nieuwe waardering voor de natuur en de kracht van muziek.

Abe, de verhalenverteller

Verhalen vertellen zit me in het bloed! Dit begon al in de jaren negentig tijdens de IVN-jongerenkampen, gezellig rond het kampvuur. Sinds 2004 ben ik professioneel verhalenverteller. In 2016 werd ik verkozen tot beste entertainer van het jaar tijdens de Fantasy Awards. Ik vertelde de afgelopen jaren op ontelbare plaatsen: Castlefest, Elfia, Gebroeders van Limburgfestival, Nederlands Openluchtmuseum en het Archeon, maar ook op vele particuliere feesten en bijeenkomsten. Ik kan ook op uw feest, bijeenkomst of evenement optreden!

Ton, de kunstfluiter,

In Dordrecht is een wereldberoemde winkel; Vreeken’s Zaden, gevestigd aan de Voorstraat. Bij Vreekens werkt een heuse kunstfluiter. Klanten worden vaak begroet door een vrolijk tune. Ton Vreeken is kunstfluiter. Hij is gespecialiseerd in het fluiten van klassieke muziek én vogelgeluiden. Precies de man die past in het bos tijdens VogelVrij. 

LARA KNOOPS, DANSERES
Lara Knoops, is een gepassioneerde allround dansdocent, danseres en dansmaker. In 2016 studeerde ze af aan de Academie voor Danseducatie in Tilburg. In de afgelopen jaren heeft Lara veel ervaring opgedaan in het lesgeven en delen van kennis. Momenteel werkt ze zowel als danseres als dansdocent en blijft ze zichzelf ontwikkelen door regelmatig workshops te volgen in binnen- en buitenland. Lara krijgt inspiratie van het meedenken en doen in bijzondere producties en voorstellingen. Daarom is ze een zeer geschikte Boanna tijdens VogelVrij

JAN WILLEM TROOST, CELLIST

Jan Willem speelt klassiek, werkt met componisten, theatermakers, choreografen en hij is gespecialiseerd in Argentijnse tango. Sinds 2009 is hij cellist van Ensemble Modelo62. Met componist en electronic musician Henry Vega vormt hij Nine Volt en hij is cellist van het Oskari pianokwartet. Als solist speelt hij naast klassiek eigen composities. Op de Cello Biënnale 2022 was Troost te horen tijdens zijn eigen Tango Club Night. Van 2012-2018 was hij cellist in de tango ensembles van Carel Kraayenhof. Hij speelde o.a. in de muziektheaterproducties ‘Beethoven Lost in Silence’ van altviolist Esther Apituley en Mammoet in Drenthe van Ton de Ket.

Troost studeerde klassiek cello aan conservatoria in Zwolle, Utrecht en Tilburg bij Ran Varon, Jeroen den Herder en Paul Uyterlinde. Sinds 2013 wordt hij regelmatig gecoacht door Nadia David. www.janwillemtroost.nl

Dit concert is mede mogelijk gemaakt in samenwerking met het Bachfestival Dordrecht.

Zaterdag 20 mei 2023

 Ontbijtconcert Vogelvrij
Vergeet niet een lekker “Nobel” ontbijtje mee te bestellen

Parkeerplaats FC Dordrecht, ingang naast Reeweg 206 

Bomenpark open 08.00  aanvang concert 08.30

Verhalenverteller Abe

Kunstfluiter Ton

Boanna – Lara

Jan Willem Troost