VICTOR JULIEN-LAFERRIÈRE & CAMERATA RCO

De Franse cellist Victor Julien-Laferrière is ondanks zijn jeugdige leeftijd een ware grootmeester van de cello. Thuis op internationale podia en een graag geziene gast bij orkesten in heel Europa. Zijn leermeesters waren onder anderen Roland Pidoux, Heinrich Schiff en Clemens Hagen. In 2012 won hij de Prague Spring International Competition en in 2017 de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel. In 2018 werd hij in Frankrijk geëerd met de titel ‘beste instrumentale solist’.

Camerata RCO is een uniek ensemble van (al naar gelang het repertoire wisselende) leden van het Koninklijke Concertgebouw Orkest. Bevlogen musici die er, naast de vele concerten met hun wereldberoemde orkest, genoegen aan beleven om samen te spelen in een kleinere bezetting. Een ensemble is immers het meest geschikt voor kamermuziek en laat ook de kwaliteiten van afzonderlijke musici het best tot hun recht komen.

Camerata RCO heeft met Dordrecht een speciale band opgebouwd. Als ‘ensemble in residence’ waren zij langere tijd verbonden aan ons Energiehuis. Het Dordtse publiek weet dan ook wat het kan verwachten: kamermuziek op het hoogste niveau. Samen met topcellist Victor Julien-Laferrière staat Camerata RCO garant voor een prachtig programma en een waardige start van deze editie van Dordt in Cello. 

Camarata RCO

Woensdag 17 mei 2023

Victor Julien-Laferrière & Camerata RCO Plaats: Augustijnenkerk, Voorstraat 216

Deur open 19.30     aanvang concert 20.00