stefano bruno & Intercontinental Ensemble

Tijdens de Cello Biënnale 2022 won Stefano Bruno het Nationaal Cello Concours. Hij is masterstudent aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter Wispelwey en studeert aan de National Academy of Santa Cecilia in Rome bij Giovanni Sollima.

Speciaal voor dit avondconcert gaat hij de muzikale uitdaging aan met het negenkoppige Intercontinental Ensemble. Dit wel heel bijzondere ensemble combineert instrumenten die niet vanzelfsprekend harmoniëren: het gezelschap bestaat sinds de oprichting in 2012 in Amsterdam uit vier strijkers en vijf blazers. De leden van het Intercontinental  Ensemble komen – de naam zegt het al – uit verschillende landen en zelfs verschillende continenten. Ze spelen ‘nonet repertoire’, oftewel muziekstukken voor negen instrumenten en die muziek arrangeren ze zelf, omdat er nou eenmaal weinig interessante stukken voor deze bezetting voorhanden zijn.

 Samen met de strijkers en blazers van een origineel en eigenzinnig muzikaal gezelschap. Dit wordt een avond die je op het puntje van je stoel houdt!

Vrijdag 19 mei 2023

Stefano Bruno & Intercontinental Ensemble
Kunstkerk Museumstraat 65
Deur open 19:30   aanvang concert 20.00

Intercontinental Ensemble