Middagconcerten

Hexagon: dagboek van een Cello – Familievoorstelling

Datum: Donderdag 25 mei

Tijd: 16:30 tot 17:45

Waar: Energiehuis, Ketel 2

Entree: €15 (exclusief servicekosten)

Verkoop via Tobe cultuurcentrum 

Vooruitlopend op het concert is een voorprogramma met de jonge studenten van de kinderdag van “Dordt in Cello”. Dat begint om 16.00 uur en iedereen is welkom om dit concert te bezoeken.

Dagboek van een cello door Timora Rosler – cello, Hexagon ensemble en Maartje van Weegen –  verteller. Een muzikaal verhaal voor groot, kleiner en klein.
Op een dag legt de beroemde instrumentenbouwer Stradivari zijn oor tegen zijn schors en zaagt uit het hart van de boom de ziel van een nieuwe cello. Het instrument wil graag de mensenwereld en de emoties die zij in hun muziek leggen, leren begrijpen. En hij begint aan een eeuwenlange ontdekkingsreis. De jonge cello voelt het ongeduld en de opwinding van de kinderen die de noten van Vivaldi studeren in het weeshuis in Venetië. Hij hoort hoe Haydn vertelt over het heelal dat hij in Londen door een telescoop heeft gezien en leert dat onze wereld er maar één van vele is. De cello kan zich blijven verwonderen over de mensen en de gebeurtenissen die in zijn leven als voorbijgangers komen en gaan. Met muziek van onder anderen Vivaldi, Bach, Haydn, Brahms, Rachmaninov, Glazoenov, Britten en Schumann. Let op: Kaartverkoop gaat via ToBe cultuurcentrum.

 

Afsluiting concert deelnemers Cellofestival

Datum: Zaterdag 27 mei

Tijd: 17:15 tot 18:15

Waar: Kloostertuin

Entree: Gratis

Na drie dagen lang oefenen komen alle deelnemers van “Dordt in Cello” op zaterdag 27 mei bij elkaar om een slotconcert te geven.