Lunch Concerten

Pieter Wispelwey & Paolo Giacometti

Datum: Donderdag 25 mei

Tijd: 12:30 uur tot 13:30 uur

Waar: Trinitatiskapel

Entree: €10,- (exclusief servicekosten)

Bestel hier kaarten

 

 

Zeer vereerd zijn we dat Pieter Wispelwey voor de tweede maal Artist in Residence is van het cellofestival “Dordt in Cello”. Vanzelfsprekend speelt hij het eerste concert van het festival. Pieter behoeft geen introductie. Als één van Nederlands meest geliefde cellisten soleert hij bij de beste orkesten, in de beroemdste zalen. Daarnaast wordt hij wereldwijd gevraagd voor solorecitals. Met toppianist Paolo Giacometti vormt Wispelwey al jarenlang een succesvol duo. Zowel in de concertzaal, als in de opnamestudio. Wees er snel bij want er is maar plaats voor 140 bezoekers.

Programma:

 • Brahms Cello Sonato No.2 Op. 99
 • Max Reger, Cello Suite No.1 Op. 131c
 • Brahms Cello Sonata No.2 Op. 120

 

Indigo : Pianokwartet

Datum: Vrijdag 26 mei

Tijd: 12:30 uur tot 13:30 uur

Waar: Trinitatiskapel

Entee: €10,- (exclusief servicekosten)

Bestel hier kaarten

Indigo, pianokwartet, bestaande uit: Natasja Morozova (viool), Ron Ephrat (altviool), Monique Heidema (cello) en André Telderman (piano).

Al sinds de oprichting geeft het ensemble concerten in variabele bezettingen; zo kunnen in een programma duo’s, trio’s en kwartetten worden geprogrammeerd, en regelmatig worden ook gastmusici uitgenodigd om werken in grotere bezetting uit  te voeren. De te spelen werken worden door de musici mondeling toegelicht.

Programma:

 • J. Brahms – Pianokwartet Op. 26 in A
 • Allegro non troppo
 • Poco adagio
 • Scherzo: Poco allegro
 • Finale: Allegro

 

Joachim Eijlander & Merel Verkammen

Datum: Zaterdag 27 mei

Tijd: 12:30 uur tot 13:30 uur

Waar: Trinitatiskapel, vriessestraat 22 

Entree: €10,- (exclusief servicekosten)

Bestel hier kaarten

 

 

Het duo Joachim Eijlander en Merel Vercammen is een uitstekende muzikale eenheid; ze vullen elkaar aan en dagen elkaar uit. Poëtisch spel verpakt in een zoektocht naar gezamenlijkheid in klanken. De akoestiek van de Trinitatiskapel is uitstekend voor dit duo. Joachim, kreeg zijn eerste lessen van Jan Hollinger in Rotterdam. Hij volgde zijn studies in Utrecht, Amsterdam en Berlijn. Hij speelde samen met vele gerenommeerde musici, waaronder Inon Barnatan, Karl Leister en Zuill Bailey. Joachim is oprichter van het Rubens Quartet, een vooraanstaand Nederlands strijkkwartet. Met dit kwartet trad hij veelvuldig op in Europa, de VS en Israel. Als cellodocent en kamermuziekcoach was hij verbonden aan verschillende vooraanstaande conservatoria en festivals in Europa en de VS. Joachim speelt op een cello van Gaetano Chiocchi (Padua 1870) en met een strijkstok van Nikolaus Kittel (St.Petersburg 1860), hem tot zijn grote dank ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Merel speelde op zeer uiteenlopende podia; van een papieren boot op de Waddenzee tot een koninklijk paleis in Roemenië en de Londense Wigmore Hall. Merel heeft een frisse blik op de wereld van de klassieke muziek, waarbij zij gelooft dat improvisatie in de toekomst een grotere rol zal spelen in het betrekken van het publiek.

Programma:

 • Michele Mascitti (1664-1760) Sonate no.2 voor viool en cello in C
 • Joseph dall’Abaco (1710-1805) selectie uit z’n solocapricces
 • Alfredo Piatti (1822-1901) selectie uit z’n solocapricces
 • Handel-Halvorsen Passacaglia voor viool en cello