Jeroen den Herder

Jeroen den Herder (1971) is cellist en docent.

Terugkijkend op een loopbaan die begon tijdens zijn 15e levensjaar aan het conservatorium, is vooral de breedte van het muzikale spectrum opvallend.

Zijn repertoire omvat werken uit alle stijl perioden, van Gabrielli op darmsnaren, via Schubert op 5-snarig cello en de experimentele composities uit de 60-er jaren naar de nieuwste muziek van nu, waaronder muziek uit het Midden Oosten en Azie.

Lange periodes speelde hij als cellist in het cello octet Conjunto Ibérico (nu Cello8tet Amsterdam), het Nieuw Ensemble, Rembrandt Trio en Ruysdael Kwartet. Hij werkte met grote componisten als Gubaidulina, Kagel, Pärt en Glass.

Voorts is Jeroen verbonden als solocellist aan het kamerorkest Sinfonia Rotterdam.

 Als docent toont Jeroen een diepe belangstelling voor de leerprocessen voortkomend uit een holistisch wereldbeeld. Naast zijn langdurige docentschappen aan de conservatoria van Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Minsk is hij initiatiefnemer van het Cello Festival Zutphen en de Cello Academie Zutphen, thans samen gefuseerd tot CelloWercken Zutphen.

Het doel van zijn docentschap ligt bij het laten zingen van muziek door het vrijmaken van de mens.

Jeroen den Herder Foto: Afke Pricker

 Vrijdag 19 mei 2023

Ontbijtconcert Jeroen den Herder

Kunstkerk  Museumstraat 65

Deur open 8.00  aanvang concert 8.30

Voor dit concert zijn twee tickets beschikbaar. Wilt u naar het concert, koop dan een concertticket, wilt u daarbij ontbijten, dan heeft u ook een ontbijtticket nodig.