Ochtendconcert & Masterclass

Jeroen den Herder & Hua-Hsuan Lee

09:00 – 11:30

Cello OpMaat start in de Trinitatiskapel met een ochtendconcert door mastercellist Jeroen den Herder. Samen met pianiste  Hua-Hsuan Lee laat hij zijn celloklanken Dordrecht inzingen en verzorgt hij aansluitend een masterclass voor cellostudenten, waarbij ook publiek welkom is.

Jeroen den Herder is docent aan het conservatorium in Rotterdam. Hij is een inspirerend cellist en kan al even inspirerend lesgeven. Tijdens Dordt in Cello op 28 mei laat hij het alle twee zien en horen. Hij start de dag  samen met pianiste Hua-Hsuan Lee met een ochtendconcert, dat begint met Chopin’s polonaise. Een toepasselijkere start kan bijna niet met dit eerste gepubliceerde werk van Chopin. Het concert wordt vervolgd met zeven variaties in Es majeur op de aria Bei Männern welche Liebe fühlen uit Mozarts opera Die Zauberflöte. Als laatste speelt hij de romance van Schumann, origineel geschreven voor hobo. Jeroen laat je de hobo vergeten met zijn prachtige cello spel. Een mooi concert om de dag te beginnen. Aansluitend verzorgt Jeroen de masterclass.

Jeroen wil heel graag zijn kennis en kunde met je delen. Maar hij kan in het korte tijdsbestek van de masterclass natuurlijk maar een beperkt aantal studenten aanwijzingen geven en daarom wil hij van tevoren een selectie maken. Wil jij graag deelnemen aan zijn masterclass, zodat Jeroen, op zijn bekende vriendelijke wijze, zijn licht over je spel laat schijnen? Maak dan een kort filmpje, gewoon met je telefoon, en stuur dit op voor 10 mei a.s. Jeroen stelt geen bijzondere eisen aan jouw vaardigheden; hij werkt graag zowel met beginners als gevorderden. Op basis van de aanmeldingen kiest hij vier kandidaten uit om op 28 mei deel te nemen aan zijn masterclass. Misschien ben jij dat..!  Maar ook als je niet wordt geselecteerd, ben je natuurlijk welkom om aan te schuiven als toeschouwer en kun je volop profiteren van Jeroens aanwijzingen.