Dit jaar organiseert Dordt in Cello in 6 gemeente schoolconcerten voor het primair onderwijs. De schoolconcerten worden gegeven voor leerlingen van de bovenbouw van het primair onderwijs op een bijzondere plek in de gemeenten. De concerten worden gegeven door winnaars of finalisten van het Prinses  Christina concours. Dit zijn vaak leeftijdsgenoten van de bezoekende leerlingen. Dit jaar worden ook kwetsbare ouderen bij de concerten betrokken. Ongeveer 2.000 leerlingen en ouderen bezoeken de concerten.

  • Dordrecht,  23 mei Ketel 2, Energiehuis. Concerten in samenwerking met Stichting Leergeld. Het concert wordt gegeven samen met het buitenschools Leerorkest Drechtsteden. Het concert wordt bezocht door leerlingen van scholen uit achterstandsgebieden. De leerlingen maken kennis met leeftijdsgenoten die cello spelen, maar ook met het leerorkest, waar ze mogelijk een plaatsje kunnen krijgen.
  • Alblasserdam, 13 mei, cultureel centrum Landvast. Naast leerlingen van het primair onderwijs worden de concerten ook bezocht door kwetsbare ouderen.
  • Hendrik-Ido-Ambacht, 14 mei, raadzaal van het gemeentehuis
  • Ridderkerk, 16 mei, Hofzaal. Deze schoolconcerten worden gegeven samen met de Koorschool van Ars Musica. Er treedt hier een select gezelschap van getalenteerde zangers op van 10 tot 16 jaar. Ook ouderen bezoeken deze concerten.
  • Papendrecht, 20 mei, primair onderwijs. De concerten zijn bijzonder, omdat deze gecombineerd worden met poëzie. Marieke van Leeuwen geeft voor 6 groepen in Papendrecht een poëzie workshop in combinatie met de cello. De beste leerlingen presenteren tijdens de concerten hun poëzie, begeleid door cellomuziek.
  • Zwijndrecht, 21 mei, trouwzaal oude gemeentehuis. Hier worden 3 concerten gegeven voor het primair onderwijs.