Een vieze strijkstok? Een omgevallen stapel? Je ziet het pas, als je de cello pakt en wilt gaan spelen. Een gang naar de erkende vioolbouwer is uiteraard de beste keuze. Maar een ongelukje komt meestal op het verkeerde moment. Geen nood, het euvel is soms met een handigheidje zelf te verhelpen. Wij bieden voor deelnemers een workshop Cello Care aan, een les waarin je de cello leert verzorgen.

Lucienne van der Lans en Gaelle Charroux zijn ervaren vioolbouwers. Tijdens het cellofestival leren ze deelnemers hoe ze zelf kleine problemen aan hun instrument kunnen verhelpen. Te denken valt aan het vervangen van snaren, schoonmaken van instrument en strijkstok, hulp bij afbreken van stukjes, het vastzetten of soepel laten draaien van stemknoppen, maar ook het reisklaar maken van een instrument. En een omgevallen stapel? Daar weten wij wel raad mee!

Als deelnemer aan deze workshop mag je je eigen instrument meenemen. Er liggen oude snaren klaar om mee te oefenen.

Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni van 12.30 tot 13.30 uur. Maximaal 10 deelnemers. Locatie: Atelier De Luthiers, Voorstraat 13, Dordrecht. Opgeven kan bij Kees@dordtincello.nl of bij Zhenzhen@dordtincello.nl