Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Slotconcert leerlingen

2 juni 2019 @ 13:00 - 14:00

Gratis

Op zondag 2 juni spelen leerlingen van de educatieweek een wereldpremière van Nederlands componist Max Knigge. Hij maakte speciaal voor het educatieve gedeelte van het cellofestival een nieuwe compositie. Max heeft zich laten inspireren door Escher, de afbeelding Verbum. Hij heeft een vier stemmig stuk gemaakt waarbij een onderscheid is gemaakt tussen niveaus A en B en C en D verdeeld over 4 stemmen, waarbij het “refrein” door iedereen gespeeld gaat worden. Dit stuk wordt de hele week gerepeteerd en staat op het programma voor het eindconcert op zondag. Aanvang 13.00 uur in Ketel 2 in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht.

Max Knigge

“Goede muziek is voor mij avontuurlijk, rijk aan variatie en gaat in principe uit van de klank. Zelf probeer ik voor elk ensemble een eigen klank te creëren, waarbij ik graag nauw samenwerk met de uitvoerenden. Een bijkomend gegeven is dat het karakter van de musicus een belangrijk deel van het compositie proces bepaalt, het is ontzettend inspirerend om met bevlogen musici te werken!”

De composities van Max Knigge zijn de afgelopen jaren uitgevoerd door gerenommeerde solisten en ensembles, waaronder het ASKO|Schönberg, Trio Burlesco, Nobuko Imai, Amstel Quartet, Dudok Kwartet en het duo Hochscheid en Van Ruth. In september 2007 ontving Max de tweede prijs van het NOG Jonge Componisten Councours voor zijn orkestwerk Nazomer, oktober 2006 ontving hij de eerste prijs van het Riciotti-Arrangeerconcours. In mei 2010 ging Het Spookschip, een theaterstuk op tekst van Carel Alphenaar, in Op première in de IJ-salon, uitgevoerd door leden van het Concertgebouw Orkest.

Max begon met vioollessen, en het componeren kwam daar als een logisch gevolg bij. Eerste compositielessen kreeg hij op zestienjarige leeftijd van David Rowland. Mei 2007 studeerde hij af in compositie bij Daan Manneke en Theo Loevendie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde in Amsterdam zijn studie in de master-opleiding bij Wim Henderickx en Willem Jeths en studeerde in 2010 af. ‘

Naast compositie studeerde Max Knigge altviool aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Max: Ook van doorslaggevend belang tijdens zijn opleiding beschouwt Max de lessen instrumentatie bij Theo Verbey, een vier-jarige cursus hedendaagse Zuid-Indiase muziek van Rafael Reina. Zijn studie combineerde hij met een halve opleiding Theorie der Muziek. De eerste prijs van het Ricciotti Arrangeer concours markeerde het begin van zijn werkzaamheden als arrangeur.

Gegevens

Datum:
2 juni 2019
Tijd:
13:00 - 14:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
www.dordtincello.nl