Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jacqueline Hamelink & Johnny Lloyd – Swan [remix]

31 mei @ 23:00 - 1 juni @ 00:00

€10

 !!!! HELAAS IS DIT CONCERT AFGELAST !!!!
Er zal contact opgenomen worden met bezoekers die al een kaartje hebben.

Nog op haar sterfbed vroeg de beroemde ballerina Anna Pavlova om haar zwanenkostuum, waarin ze tijdens haar leven meer dan 4.000 keer de stervende zwaan danste. Het maakte haar wereldberoemd. De melodie ervan, De Zwaan, uit Saint-Saëns’ Carnaval der dieren, staat voor eeuwig in de hemel geschreven. Het is de absolute moeder van alle hits.

In Swan[remix] brengen celliste-performer Jacqueline Hamelink en hedendaags hiphop danser en choreograaf Johnny Lloyd dit klassieke fenomeen op virtuoze wijze opnieuw tot leven. Op hun uitnodiging schreven vier totaal verschillende componisten, gebaseerd op de melodie van De Zwaan, een nieuwe ‘hit’.

Met de nieuwe muziek als uitgangspunt creëerden Hamelink en Lloyd (Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui) een aantal ‘zwanen’, die in Swan(remix) samen een veelkleurig geheel vormen. De voorstelling beweegt zich tussen uitersten; van gelikte popsong tot duistere soundscapes en hedendaags klassiek. Met Swan(remix) laten ze niet de geïdealiseerde ballerina of musicus zien, maar tonen zij juist de mens die tekortschiet, maar blijft proberen.

Hieronder een kleine sfeerimpressie vanJacqueline Hamelink & Johnny Lloyd.

Bestel Tickets

Gegevens

Begin:
31 mei @ 23:00
Einde:
1 juni @ 00:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://kunstmakers.stager.nl/web/tickets/280971

Locatie

DOOR
Spuiboulevard 220
Dordrecht, 3311 Nederland
+ Google Maps