Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hofjes- en brugwachtershuisjesconcerten

1 juni @ 08:00

Op zaterdagmiddag 1 juni is de binnenstad van Dordrecht doordrenkt met celloklanken. Vanuit verscholen hofjes en bij brugwachtershuisjes kun je dan genieten van mini concertjes gecombineerd met poëzie.

Lenghenhof
ingang via Bagijnhofzijde:
Maya Fridman, winnares van Dutch Classical Talent 2019 speelt drie keer op de Lenghenhof, om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Dichter Erol Struijk laat daar van zich horen.
ingang via Vriesestraatzijde:
Janouk Heidema en Wieke de Kruijf spelen om 13.30, 14.30 en 15.30 uur op de Lenghenhof, waar dichter Kees Klok uit eigen werk voordraagt.

Arend Maartenshof
Jaqueline Hamelink speelt op de Arend Maartenshof een korte interactieve voorstelling Silent Glass, die het publiek met vriendelijke woorden naar de wereld van glas, cello en stem voert, om 13.45, 14.45 en 15.45 uur.

Het Hof
Het cello ensemble De Zagerij Pro speelt op het Hof om 13.15, 14.15 en 15.15 uur. Dichter Peter M. van der Linden voert hier het woord. 

Brugwachtershuisje Engelenburgerkade
Ivan Nogueira speelt bij het brugwachtershuisje aan de Engelenburgerkade, vergezeld van dichter Maria Ros, om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. 

Brugwachtershuisje Draaibrug
Chiung-Yin Huang speelt deze middag bij het brugwachtershuisje aan de Draaibrug. Luister naar haar muziek en naar gedichten van Wessel Klootwijk om 13.15, 14.15 en 15.15 uur.

 

 

 

 

De Zagerij Pro is een ensemble bestaande uit vier cellisten en een bassist. Doordat zij alle muziek leuk vinden om te spelen is het repertoire zeer uitgebreid. Het loopt van de vroege renaissance tot de hedendaagse muziek, en van jazz tot popmuziek, van vrolijke muziek tot muziek waar je een traantje bij weg mag pinken. Kom kijken bij De Zagerij Pro en laat je verrassen!

Chiung-Yin Huang speelt al vanaf haar 9de cello en heeft onder andere gestudeerd aan National Taiwan Normal University  in Taipei en ‘INTERNATIONAL ACADEMY OF MUSIC’ in Italië. Deze internationale cellist zal te horen zijn in één van de hofjes met het volgende repertoire:
Britten Cello Suite No. 1, Op. 72:
Canto primo, Fuga, Lamento, Canto secondo, Serenata, Marcia, Canto terzo, Bordone, Moto perpetuo e Canto quarto

Gegevens

Datum:
1 juni
Tijd:
08:00
Evenement Categorie: