Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dudok Kwartet en Pieter Wispelwey – Franz Schubert, Robert Schumann

1 juni 2019 @ 20:15 - 22:00

€25

Dit concert  is één van de muzikale hoogtepunten van het festival. Meester Pieter Wispelwey gaat samen met cellist David Faber en de andere drie leden van het Dudok kwartet dit muzikale avontuur aan. Het Dudok Kwartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Op het programma staan het strijkkwintet in C van Schubert en het celloconcert van Schumann, in een bewerking van Anssi Karttunen voor cello met strijkkwartet begeleiding.

Schumann was een devoot pleitbezorger van de muziek van Schubert. Hij organiseerde bijvoorbeeld de postume première van de laatste ‘Grote’ symfonie. Zelf had hij zijn uitgever Breitkopf aangeboden om zijn celloconcert te bewerken voor cello en strijkkwartet, maar de uitgever sloeg dit aanbod af.  Schubert-Schumann, een gelaagde meester – leerling en derhalve goed passend in het thema van dit cellofestival. Dichteres Marieke van Leeuwen heeft speciaal voor dit muzikale hoogtepunt een klinkend gedicht geschreven.

Levensechte poppen met celli
Beleef deze avond een cello avontuur, waarbij Dordtse Dichters fluisteren in je oor en je verwelkomd wordt door een installatie van levensechte poppen gemaakt door dichter Marieke van Leeuwen. Het Mariakoor is het eindpunt, waar je muzikaal onthaald wordt door het Dudok Kwartet.

Bestel Tickets

Gegevens

Datum:
1 juni 2019
Tijd:
20:15 - 22:00
Kosten:
€25
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://kunstmakers.stager.nl/web/tickets/280989

Locatie

Grote Kerk Dordrecht
Lange Geldersekade 2
Dordrecht, 3311 CJ Nederland
+ Google Maps