Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Alexander Warenberg & Giuseppe Guarrera – Dmitri Shostakovich, Franz Schubert

30 mei 2019 @ 12:30 - 13:30

€12,50

Tijdens dit lunchconcert staan twee topmuzikanten op het menu. De Italiaanse pianist Giuseppe Guarrera en de uit Nederland afkomstige cellist Alexander Warenberg. Zij trakteren de gasten op de prachtige muziek van Shostakovich sonate voor cello en piano en Schubert’s Arpeggione. Een lunchconcert waar de muzikaliteit van af spat.

In 2017 won Giuseppe Guarrera de tweede prijs op het Montréal International Competition, met daarnaast nog vijf andere prijzen, waaronder de publieksprijs. Geboren in Sicilië, heeft Guiseppe in 2018 zijn studie aan de Barenboim-Said Academy in Berlijn afgerond bij Nelson Goerner. Hij won de Tabor Foundation Award, ontving een beurs van het prestigieuze Klavier Ruhr Festival en werd verkozen tot Young Classical Artists Trust (YCAT).

Alexander speelt al sinds zijn vijfde cello. Eerst bij Monique Bartels aan het Conservatorium van Amsterdam en nu studeert hij bij Frans Helmerson aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn. Alexander won de eerste prijs en de publieksprijs op het Nationaal Celloconcours in Amsterdam. Hij is eersteprijswinnaar van het internationale celloconcours ‘Antonio Janigro’ in Kroatië en en won eerste prijzen op het Britten celloconcours, het nationaal concours van de Stichting Jong Muziektalent en het Prinses Christina Concours.

Bestel Tickets

Gegevens

Datum:
30 mei 2019
Tijd:
12:30 - 13:30
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Trinitatiskapel
Vriesestraat 22
Dordrecht, 3311 KD Nederland
+ Google Maps