TJANKINA OOSTING

Tjakina Oosting heeft zich als zelfstandige celliste ontwikkeld en speelt, creëert, soleert, doceert en produceert. Haar opleiding als celliste heeft ze genoten aan het Utrechts conservatorium en in New York. Ze is te horen in muziektheaterproducties, orkesten, als soliste (met orkest of koor) en in verschillende kamermuziekformaties.

Tjakina is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om haar (nieuwe) publiek in aanraking te brengen met het prachtige instrument de cello. Dit komt tot uiting in haar werk als uitvoerend celliste als ook in haar productiewerkzaamheden.

In 2010 heeft ze Stichting Muziek aan bed opgericht, waarbij ze met zijn tweeën op één cello spelen voor o.a. kinderen en volwassenen in ziekenhuizen. Inmiddels zijn ze met 10 cellisten die in het hele land optredens verzorgen in ziekenhuizen en zorginstellingen.

Tjakina is hoofd van de educatie bij Cello Biënnale Amsterdam sinds 2008, voor wie ze meerdere projecten initieert en produceert, zoals o.a. het Hello Cello orkest. Ze is als cellodocent sinds 1998 verbonden aan het Muziekpakhuis in Amsterdam, waar ze ook regelmatig kamermuziek weekenden organiseert voor jong en oud.

Kijk voor meer informatie op www.tjakinaoosting.nl of www.muziekaanbed.nl