ROSALIE IVANOV-SEINSTRA

Rosalie heeft gestudeerd aan de conservatoria van Utrecht, Zwolle (Eerste Fase) en Den Haag (Tweede Fase) bij de docenten Elias Arizcuren, Jeroen Reuling en Michaël Müller. Zij gaf jarenlang les aan de Young Talent Academy van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut en ze heeft een eigen lespraktijk. Ook was zij werkzaam als docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij de afdeling Jong KC.

Daarnaast is ze veelgevraagd freelancer in diverse beroepsorkesten, zoals Philharmonie Zuid-Nederland, het Gelders Orkest, het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Haar grote liefde voor kamermuziek komt tot uiting door te spelen in het Jenufa Kwartet. Met het Jenufa Kwartet studeerde zij aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie in Amsterdam en volgde zij masterclasses bij onder meer het Borodin Kwartet, het Amadeus Kwartet en het Prazak Kwartet. Het Jenufa Kwartet trad diverse malen op in Vredenburg Utrecht en in het Concertgebouw Amsterdam, en een aantal concerten werd live op Radio 4 uitgezonden. Op dit moment werkt het kwartet aan de drie strijkkwartetten van de Nederlandse componist Hans Kox. Het derde kwartet is speciaal voor het Jenufa Kwartet gecomponeerd.