Selecteer een pagina

Antonis Pratsinakis

Antonis Pratsinakis is een cellist uit Amsterdam.  De laatste jaren licht zijn focus op het creëren van muzikale voorstellingen met verschillende disciplines zoals video, acteerwerk of met een culinaire twist. Hij heeft ook deelgenomen in verschillende muziek en muzikale theater producties met Kameroperahuis, Ergon Ensemble, Veenfabriek, Atlas Ensemble, Sonnevanck, Toneelgroep Amsterdam, Korzo Theater en The String Soloists. Eén van de hoogtepunten was de 2017 tour als componist en live performer met choreograaf Jasper van Luijk voor het stuk “The Nonsense Society” (**** review in ‘de Volkskrant’) en de Australische première van ”Backwards from Winter” in 2018 op het Dark Mofo Festival.

Momenteel is hij zijn eigen muziek aan het produceren met zowel de elektronische als de acoustische cello. Hij in Thessaloniki met R. Dragnev gestudeerd en zijn Bachelor en Masters gehaald in Amsterdam met D. Ferschtman en J. den Herder, met zijn ondersteunend studiebeurs door ‘the Greek State Scholarships Foundation and Scholingsfonds’.

Antonis is ook cello les aan het geven in het Muziekpakhuis in Amsterdam en geeft ook prive les.  Zijn eerste boek genaamd ”60 Variations on a Barucaba Theme” is gepubliseerd in Thessaloniki.

Voor meer informatie over deze zeer getalendeerde Antonis Pratsinakis kan je vinden op zijn website.