Avondconcert – Moving Art door Club Classique

20:00 – 21:15

Het avondconcert is op een wel heel bijzondere locatie:  de grote zaal van filmhuis The Movies. Leonard Besseling, cellist van het Concertgebouworkest, speelt samen met Club Classique het fantastische kijk- en luisterconcert ‘Moving Art’. Op het grote filmdoek wordt deze keer geen film vertoond, maar komen prachtige schilderijen langzaam tot leven en veranderen in fascinerende ‘tableaus vivants’.

Tableaux vivants

Speciaal voor dit project bracht filmmaker Gijs Besseling zeven schilderijen op film tot leven als tableaux vivants. In samenwerking met een decorontwerper, visagiste, producente, acteurs en figuranten werden de kunstwerken tot in detail gereconstrueerd. Nog nooit was homemade art zo populair als tijdens de eerste lockdown: Instagram werd overstroomd door natuurgetrouwe kopieën van de mooiste schilderijen, nagebootst vanuit de huiskamer. Timing is alles en daarom komt Club Classique juist nú met dit project.

 De musici van Club Classique

De livemuziek in de voorstelling wordt verzorgd door een strijkkwartet van Club Classique. In de levende schilderijen zijn nog meer jonge musici te horen, waaronder sopraan Laetitia Gerards, fluitiste Felicia van den End en harpiste Doriene Marselje.

Meer over Club Classique:

Je komt ze overal tegen: in het theater, om de hoek in het café, thuis op de buis of zomaar in het wild op een weiland. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, andere kunstvormen en persoonlijke verhalen. Cellist Leonard Besseling en violiste Myrthe Helder zijn de twee hersenhelften die het brein vormen van Club Classique. Voor elk project zoeken ze naar nieuwe thema’s en vinden daar de juiste kunstenaars, schrijvers, vakmensen en de beste musici van Nederland bij.