atelierbezoek 

In het centrum van Dordrecht openen twee atelieren hun deuren.

Speciaal voor deelnemers van het educatiegedeelte van Dordt in Cello kun je bij hen terecht voor vragen en een workshop.

 

ATELIER DE LUTHIERS

Een vieze strijkstok? Een omgevallen stapel? Je ziet het pas als je de cello pakt en wilt gaan spelen. Een gang naar de erkende vioolbouwer is uiteraard de beste keuze. Maar een ongelukje komt meestal op het verkeerde moment. Geen nood! Het euvel is soms met een handigheidje zelf te verhelpen. Daarom biedt ATELIER LUTHIERS een workshop Cello Care aan, een les waarin u de cello leert verzorgen.

Lucienne van der Lans & Gaëlle Carroux zijn ervaren viool- en cellobouwers. Tijdens het cellofestival leren ze deelnemers hoe ze zelf kleine problemen aan hun instrument kunnen verhelpen. Te denken valt aan het vervangen van snarenschoonmaken van het instrument, hulp bij afgebroken stukjes, het vastzetten of soepel laten draaien van stemknoppen, maar ook het reisklaar maken van een instrument. En een omgevallen stapel? Daar weten zij wel raad mee! 

WORKSHOP CELLO CARE
Datum: vrijdag 19 mei
Aanvang:  10.00 uur & 15.00 uur
Duur: ca. 45 minuten
Locatie: Atelier De Luthiers, Voorstraat 13, Dordrecht
Deelname: gratis voor deelnemers cellofestival op vertoon van festivalpas.
Aanmelden (verplicht) via: esther@kunstmakers.com
We zien uw deelname graag tegemoet.

CELLO AANBIEDINGEN!

Tijdens Dordt in Cello hebben we bij De Luthiers 4 dagen lang speciale cello-aanbiedingen. Houd 17 t/m 21 mei de social media van De Luthiers extra goed in de gaten!

Atelier Jan van der Elst

 Heb je vragen over je instrument of je strijkstok? Stel deze dan tijdens een bezoek aan het vioolatelier van Jan van der Elst. Je kunt daar ook zien hoe het instrument wordt gebouwd en wat de kwaliteit bepaalt van het instrument. Het bezoek aan het atelier van Jan van der Elst geeft je dus een interessant kijkje in de vioolbouw.

Jan van der Elst, vioolbouwer
Locatie: Steegoversloot 243, Dordrecht.

Opgeven bij Esther@kunstmakers.com