Workshops

Wij bieden tijdens “Dordt in Cello” ook workshops aan voor de deelnemers en niet deelnemers. Beide workshops heeft natuurlijk een link met de Cello!

 

CelloCare

Door wie: Lucienne van der Lans (vioolbouwer) en Bart Poel (vioolbouwer) 

Wanneer:  

Voor deelnemers: Vrijdag 26 mei van 16.00 uur tot 18.00 uur (In lespakket)

Voor niet deelnemers: Zaterdag 27 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur (entree €15,-)

Locatie: Atelier De Luthiers, Voorstraat 13, Dordrecht

Een vieze strijkstok? Een omgevallen stapel? Je ziet het pas, als je de cello pakt en wilt gaan spelen. Een gang naar de erkende vioolbouwer is uiteraard de beste keuze. Maar een ongelukje komt meestal op het verkeerde moment. Geen nood, het euvel is soms met een handigheidje zelf te verhelpen. Wij bieden een workshop CelloCare aan, een les waarin u de cello leert verzorgen.

Lucienne van der Lans en Bart Poel zijn ervaren vioolbouwers. Tijdens “Dordt in Cello” leren ze de deelnemers en niet deelnemers hoe ze zelf kleine problemen aan hun instrument kunnen verhelpen. Te denken valt aan het vervangen van snaren, schoonmaken van het instrument en de strijkstok, hulp bij afbreken van stukjes, het vastzetten of soepel laten draaien van stemknoppen, maar ook het reisklaar maken van een instrument. En een omgevallen stapel? Daar weten wij wel raad mee!

Deelnemers mogen tijdens de workshop hun eigen instrument meenemen. Er liggen oude snaren klaar om mee te oefenen.

 

Cellobouw

Door wie: Jan van der Elst (vioolbouwer) 

Wanneer:

Donderdag 25 mei van 16.00 uur tot 17.30 uur

Vrijdag 26 mei van 16.00 uur tot 17.30 uur

Locatie: Steegoversloot 243, Dordrecht

Bezoek het atelier en stel jouw vragen over je instrument of strijkstok. Hoe wordt het instrument gebouwd, wat bepaalt de kwaliteit? Het bezoek aan het atelier van Jan van der Elst geeft je inzicht in de vioolbouw.

Maximaal 5 bezoekers per keer op donderdag en vrijdag tussen 16.00 en 17.30 uur.

Deelnemers mogen tijdens het bezoek hun eigen instrument meenemen.