Kinderdag

Kinderdag wordt georganiseerd in samenwerking met ToBe cultuurcentrum.

Donderdag 25 mei is er een speciale cello kinderdag in het Energiehuis voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Een dag met les, repeteren, masterclass en concert voor alle niveaus.

Twee vakdocenten cello, verzorgen deze dag cellolessen en samenspel.  Er wordt aandacht besteed aan mooie muziek, eenvoudige meerstemmigheid, klankvorming, improviseren en experimenteren met klank en geluid. In de lessen staat plezier bij het samenspelen voorop. Het repertoire wordt afgestemd op het niveau van de leerlingen en eventueel aangepast. De bladmuziek wordt enkele weken voor aanvang toegestuurd ter voorbereiding.

De masterclass van Pieter Wispelwey is voor alle cello kinderen en openbaar voor de ouders.

Het theaterconcert is van Hexagon met Maartje van Weegen als verteller, zie programma Dordt in Cello.

Kosten: € 40,-. (exclusief lunch) Klik hier om je in te schrijven

 

Dagprogramma:

10.00-10.30 uur – Ontvangst en kennismaken

10.30-12.15 uur – Cellolessen en repeteren met korte limonade pauze

12.15-12.45 uur – Boterhammenpauze (zelf lunch meebrengen) er is drinken en wordt een muziekquiz gehouden

12.45-13.45 uur – Cellolessen

13.45-14.15 uur – Voorbereiding concert

14.15-15.15 uur – Masterclass Pieter Wispelwey

15.15-15.45 uur – Voorbereiding concert

16.00-17.30 uur – Concert en voorstelling Hexagon

Alle deelnemers van de Kinderdag mogen gratis naar het concert inclusief de voorstelling Hexagon. Broertjes, zusjes en overige familieleden en belangstellenden kunnen hiervoor een kaartje kopen.

Docenten

Roosmarij Crooiman

‘ Ik was 6 toen ik begon met cellolessen en sindsdien speel ik bijna dagelijks.’ 

Op het conservatorium heb ik mijn docenten bevoegdheid en mijn master behaald. De cello is een prachtig instrument om op te spelen voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 5 à 6 jaar en geef ik ook les in het Energiehuis en in Ridderkerk.

Naast het lesgeven ben ik 1ste cellist van het HSO (Holland Symfonie Orkest) speel ik in verschillende ensembles en regelmatig cantates door heel Nederland.
De Cello komt uit het woord violoncello wat kleine bas betekent. Het behoort tot de groep strijkinstrumenten en heeft een warme, gevoelige klank. Naast de begeleidende functie kan de cello ook prachtig soleren. Er is veel muziek voor geschreven waaronder de beroemde cello suites voor cello solo van J.S. Bach. Ook in kamermuziekbezetting is er veel mogelijk voor de cellist.

De cello is een prachtig instrument om op te spelen voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 5 à 6 jaar.

 

Godelinde Doolaard

Godelinde Doolaard was betrokken bij de oprichting en de organisatie van van het inmiddels landelijk bekende Dordtse Cellofestival dat sinds 1987 elke twee jaar wordt gehouden.

Op het conservatorium in Rotterdam (Codarts) studeerde ik cello bij Michel Roche en in 1985 behaalde ik het diploma Docerend Musicus. Van 1986 tot 2016 was ik als cellodocente verbonden aan de Toonkunstmuziekschool te Dordrecht (ToBe cultuurcentrum) en vanaf 1985 bij Coöperatie Muziekonderwijscentrum Dubbelsteyn.

Naast het lesgeven “coach” ik  regelmatig cello- en strijkersgroepen van verschillende amateur-orkesten. Tevens speel ik regelmatig in kleine ensembles en orkesten. Ik ben continuo speelster van het Wilhelmina cantate orkest in Dordrecht.